Over mij

Wat ooit als 16-jarige begon met het niet begrijpen van mijn allereerste loonstrook heeft geleid tot een grote passie voor mijn huidige vak: salarisadministratie.

Sinds ik de schoolbanken heb verlaten en bij de Koninklijke Marechaussee de dienstplicht begin jaren 90 afsloot, heb ik veel ervaring op gedaan in de salarisadministratie, dan wel boekhouding/administratie. De rode draad van mijn – intussen bijna 30 jarige loopbaan – is altijd de salarisadministratie geweest, waarbij ik wel telkens ervaring heb opgedaan in de werkgebieden waar een salarisadministrateur ook mee te maken heeft. Denk aan personeelszaken maar ook boekhouding en ICT.

Bij een aantal van mijn werkgevers ontmoette ik ook mensen die als “interimmer” of “consultant” hulp kwamen bieden. Ik begreep dat je via detachering of als consultant nog meer en mooiere ervaring kon opdoen. Daarop ben ik gaan werken bij een detacheringsbedrijf dat mij als “interimmer” zou willen inzetten. En dat bevalt me tot op de dag van vandaag. Ik voel me als de spreekwoordelijke “vis in de vijver”.

Als interim-salarisadministrateur kom ik intussen al bijna 20 jaar bij veel verschillende bedrijven en organisaties werken en heb daarmee een bijdrage kunnen leveren aan tal van projecten en werkzaamheden. Van normale salarisverwerking tot de conversie naar nieuwe personeels- en salarissoftware, van het tijdelijk “beheren” tot shared-service-center-werkzaamheden, van bedrijven opstarten tot reorganisatie en grootschalige ontslagrondes en bedrijfsbeëindiging.

Met HBO-opleidingen op het gebied van salarisadministratie en boekhouding, en intussen dus ook ruime werkervaring met personeels- en salarisadministraties, ben ik breed inzetbaar binnen de personeels- en salarisadministratie. Als salarisadministrateur, eerste medewerker of teamleider.

Vanaf mei 2021 werk ik als zelfstandige onder de naam Thom Peters Consultancy en Thom Peters Salarisadministratie. Sinds februari 2022 heb ik de beschikking over een eigen werklocatie. Niet thuis, maar tussen andere ZZP- en MKB-ondernemers in een bedrijvenverzamelgebouw aan de rand van mijn woonplaats De Bilt.

Wellicht kan ik u ook helpen. Schroom niet, neem gewoon contact met mij op.