TPCS BV opgericht

Op 4 september 2023 is Thom Peters Consultancy en Salarisadministratie BV (kortweg TPCS BV) opgericht. De eenmanszaak Thom Peters Consultancy houdt in oktober/november op te bestaan en we gaan vanaf 1 oktober 2023 werken vanuit TPCS BV.

De behoefte aan een wat formelere entiteit ontstond door de wens om onze dienstverlening verder uit te breiden. Vanaf 1 januari 2024 kun je TPCS BV ook benaderen voor outsourcing/uitbesteding van je salarisadministratie en personeelsadministratie.

Voor de oprichting van TPCS BV is contact gezocht met Firm24.com. Toen duidelijk was dat een BV de beste oplossing is, heeft Firm24.com mij verbonden aan Elan Notarissen in Doesburg met op 4 september 2023 de heugelijke dag dat de besloten vennootschap werd opgericht.

Om onze werkzaamheden goed uit te rollen, wordt gewerkt aan een nieuwe internetpagina. TPCS.nl is onze nieuwe url en de verwachting is dat de nieuwe site in het 4e kwartaal van 2023 “live” zal gaan.

Nieuwe opdracht in MBO en VO (Onderwijs)

Half november heb ik de overstap gemaakt van accountancy bij VvAA Accountants in Utrecht naar een grote onderwijsinstelling, de stichting Christelijk Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden. Deze onderwijsgroep is gevestigd in Ede en heeft een aantal onderwijslocaties in Ede, Veenendaal, Arnhem en Velp. Ik ben erg verheugd dat ik deze opdracht heb mogen verkrijgen via mijn eigen netwerk en dit keer niet gebruik heb hoeven maken van een bureau.

Ik ga bij het COG aan de slag als HR Officer en doe voornamelijk de administratieve ondersteuning op het gebied van personeels- en salarisadministratie voor het Technova College als ook de Bedrijfsvoering van het COG zelf. Een behoorlijke groep medewerkers, maar ik heb er enorm veel zin in. De eerste weken zijn me goed bevallen.

Samenwerking VvAA en SEC Professionals

De vakantie is bijna ten einde en ook mijn huidige opdracht bij Mammoet loopt eind augustus af. Gelukkig hoef ik niet stil te zitten, want een aantal weken geleden heb ik een nieuwe opdracht aangenomen, in de medische wereld dit keer.

Per 1 september 2022 ga ik aan de slag bij VvAA in Utrecht. VvAA is een brede organisatie die veel ondersteuning biedt aan artsen en die de komende maanden een overstap van software gaan doorvoeren. Ik mag daar voor een aantal maanden een bijdrage aan gaan leveren.

Dit contract is tot stand gekomen via Esther van der Born van SEC Professionals, ook uit Utrecht die mij in contact heeft gebracht met de medewerkers van VvAA.

Ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking met zowel SEC Professionals als met VvAA.

Alweer één jaar onderweg

Als de dag van gisteren kan ik me nog het gevoel herinneren toen ik op donderdag 25 februari 2021 ’s middags de Kamer van Koophandel in Amersfoort binnenwandelde voor mijn inschrijving als ZZP-er. Wat geweldig trots was ik toen, en ben ik nu nog. De startdatum van mijn onderneming, 1 maart 2021.

De inschrijving was de climax van een proces dat ruim een half jaar daarvoor, in mijn vakantie in 2020, begon. Een lang gekoesterde wens die weer in mijn gedachten kwam. De maanden daarna was het ideeën uitwerken, dingen uitzoeken, met collega’s, werkrelaties, familie en vrienden overleggen en een heus ondernemingsplan schrijven. Al die stappen leiden uiteindelijk tot een beslissing die eigenlijk al niet moeilijk meer was; de sprong in het diepe.

En intussen dus al weer ruim een jaar geleden. Een geweldig jaar waarin tot op heden nog altijd voor mijn eerste opdrachtgever Mammoet werk, mijn netwerk stukje bij beetje uit breidt en sinds januari 2022 zelfs een eigen werklocatie heb. Was de voorbereiding interessant, mijn eerste jaar als ZZP-er is er zeker niet minder op. Veel nieuwe dingen geleerd, en niet in het minst over mijzelf. En fijn te ervaren dat het gevoel dat ik altijd heb gehad, nu ook werkelijkheid is en goed voelt.

Op naar het volgende geweldige jaar.

Impressie werkkamer

Een eigen kantoor

Een gekoesterde wens en een mooie nieuwe stap voor mijn onderneming: dinsdag 18 januari 2022 heb ik een huurcontract getekend voor mijn nieuwe werkplek voor het komend jaar, mijn eigen kantoor. Een mooie werkruimte waar ik mijn onderneming verder kan uitbouwen en de werkzaamheden voor mijn opdrachtgevers kan uitvoeren als een soort thuiswerken-nieuwe stijl. En op fiets-afstand van mijn woning. Wat wil je nog meer.

Ondertekening huurovereenkomst

Nieuwe foto’s op de site

Eindelijk is het zover. Ook de foto’s van mijzelf op deze internetsite zijn nu door een professionele fotograaf gemaakt. Persoonlijk vind ik ze erg mooi geworden en ben ik zeer verheugd ze te kunnen gaan gebruiken.

Het is begin september, op een vrijdag in de namiddag, met een aangename temperatuur buiten en nauwelijks wind, dat ik me moet melden in de voortuin van een mooi landhuis in mijn woonplaats. Mijn afspraak is met Nelly Oelderik van Nelly Oelderik Fotografie, een ervaren fotografe die onlangs ook de stap naar zelfstandig ondernemerschap heeft gemaakt. Nelly gaat voor (en van) mij een aantal foto’s maken voor gebruik op deze internet-site en in sociale media.

Wanneer de stijl van de foto’s je aanspreekt: Nelly Oelderik Fotografie is te benaderen via Instagram op @nellyoelderikfotografie of via Facebook via Nelly.Oelderik. Of neem contact met mij op.

Mammoet eerste opdracht

Na een maand van veel kennis maken en intussen ook rondkijken voor een mooie opdracht ben ik op 1 juni gestart bij de wereldleider in zwaar transport, Mammoet in Schiedam. Mijn eerste opdracht als zelfstandige is tot stand gekomen via a/s Works Professionals in Zoetermeer en ik ben Glenn van Hof dankbaar voor zijn bemiddeling. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking met beide bedrijven.